Pigini

De makers

PIGINI Italië

Een lange traditie in innoveren

Eind zestiger jaren is het begonnen. Over de hele wereld bundelden toonaangevende musici en conservatorium-docenten hun krachten. Mogens Ellegaard, de in 1995  overleden Deense accordeonist, was initiator en woordvoerder van deze groep.

Met een wensenlijst bezocht hij diverse fabrieken. Slechts één fabrikant bleek bereid tot samenwerking… en dat was PIGINI. Deze keus heeft de fabriek gebracht tot wat zij nu is.

Op 6 juni 1946 registreerde Filippo Pigini registreerde de firma “F.lli Pigini di Filippo” bij de Kamer van Koophandel van Ancona. Zijn partners waren: Adriano, Gino, Luigi en Marino Pigini. 

Hun enthousiasme en de noodzaak om de kost te verdienen maakte hun bedrijf tot één van de meest dynamische op het gebied van accordeons.

Video afspelen
Pigini-Italy (11)

Leveringen aan musici in de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Denemarken, Argentinië, Egypte en Pakistan toonden vanaf het begin de internationale geest van PIGINI.

Het bedrijf werd vele jaren gerund door Gino Pigini die op de leeftijd van 14 jaar al een expert “vociarolo” (rietmaker) was. Hij geloofde in jonge mensen met nieuwe ideeën en de wil om te leren.

Hij vormde al snel een team van uitzonderlijke ambachtslieden, en tot op de dag van vandaag vormen zijn werk en filosofie de basis voor de topkwaliteit van PIGINI’s producten.

Zijn erfenis van vreugde, vertrouwen in de toekomst en volharding in het nastreven van hun doelen, liggen ten grondslag aan de superieure kwaliteit van de PIGINI’s instrumenten.

PIGINI performers

Een ode aan de musici

Kwaliteit

Elk instrument ‘n meesterwerk

PIGINI maakt meesterwerkjes die zich onderscheiden door de topkwaliteit van de gebruikte materialen, het design en het vakmanschap.

Ieder instrument is met zorg vervaardigd zodat het altijd dezelfde hoge klankkwaliteit bezit. Op deze manier komt PIGINI tegemoet aan de wensen van beginnende muzikanten en aan de hoge eisen van beroemde professionals.

De weloverwogen afmetingen, de bewerking van het hout, de sterkte van het vilt, de soepele bewegingen van de hefbomen, de afstelling van de veren… PIGINI smeedt alle zichtbare en onzichtbare details samen tot een instrument van wereldklasse.

Video afspelen

Professionaliteit

Toonaangevend en exclusief 

Vele decennia maakt PIGINI nu accordeons van wereldklasse. Dit komt door de voortdurende interactie tussen musici, docenten en PIGINI. Men bouwt hi-tech accordeons op een traditionele, ambachtelijke manier en volgens een moderne standaard.

Door altijd inventief te zijn en volop met de nieuwste ontwikkelingen bezig te zijn, is PIGINI in staat een instrument te bouwen met een geheel eigen gevoel en dynamiek. Hierdoor komt het zowel aan de overtuiging van de muziek als aan de wensen van de muzikant tegemoet.

De accordeontop van de hele wereld speelt op de nu al legendarische Mythos. De ervaring die men met de ontwikkeling van dit instrument heeft opgedaan, past men weer toe op alle modellen van PIGINI.

Pigini Nederland

Inventiviteit is onze kracht

Al sinds 2001 zijn wij de exclusieve importeur van PIGINI accordeons in Nederland. Professionele musici, docenten en musici variërend van beginners tot vergevorderden weten al jarenlang de weg naar ons te vinden.

Graag zijn wij behulpzaam bij het uitzoeken van een nieuw instrument, maar ook bij het oplossen van problemen zoals te zwaar, te licht of een verkeerde houding. Service, onderhoud, modificaties, niets is ons te gek. Leg uw wensen voor en wij zoeken de beste oplossing.

Het gevoel dat je krijgt bij het bespelen van een PIGINI laat zich niet vangen in woorden. Je kunt erover lezen wat je wilt, maar je moet het gewoon ervaren.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00