Atelier

Atelier in Twello
Vakmanschap
Pigini Atelier

Accordeonatelier

Vakmanschap en service

U kunt bij ons terecht voor alle werkzaamheden aan uw accordeon. Van kleine klusjes tot grote revisies, stemmen, nieuw of antiek, ernstig beschadigd, modificaties, alles is welkom.

Accordeononderhoud is belangrijk om uw instrument in goede conditie te houden. Goed onderhoud kan niet door de eerste de beste gedaan worden, er is kennis van zaken en veel ervaring nodig en het is een prijzige aangelegenheid. Wij hebben jarenlange ervaring in het repareren van accordeons. Het ambacht is geleerd door mee te werken in de Pigini fabriek in Italië en door veel samen te werken met Italiaanse vakmensen.

Alle merken, wij hebben ervaring met onder andere: Pigini, Bugari, Borsini, Hohner, Ballone Burini, Victoria, Zero Sette, Piermaria, Scandalli, Excelsior, Brandoni, Weltmeister, Delicia, Fisart, Paolo Soprani, SEM, Giulietti, Fantini, Accordiola..

Taxatie & advies

Veel accordeonisten sluiten een speciale accordeon-verzekering af. Verstandig! De verzekeraar verlangt dan wel een nota of taxatierapport.

U kunt uw instrument door ons laten taxeren voor € 50. Bovendien voorzien we uw instrument dan van een onzichtbare, draadloos uit te lezen chip.

In- & verkoop

Bent u op zoek naar een gebruikte accordeon? Of heeft u een accordeon die u wilt verkopen.

Alle gebruikte accordeons worden nagelopen, schoongemaakt, gerepareerd, gestemd en zijn van garantie voorzien.

Controle & reparatie

Wilt u weten in wat voor staat uw accordeon verkeert? U kunt uw instrument geheel laten nakijken voor € 50. Hiervoor wordt uw instrument ook schoongemaakt en worden kleine problemen verholpen.

Bovendien voorzien we uw instrument dan van een onzichtbare, draadloos uit te lezen chip.

Revisie & onderhoud

Een accordeon hoeft niet ieder jaar nagelopen, schoongemaakt of gestemd te worden. Maar voor uw instrument is periodieke onderhoud wel van levensbelang. Na zo’n revisie kunt u er weer een paar jaar tegenaan. 

Natuurlijk kunt u altijd langskomen als een toon het niet goed doet. Dat hoort namelijk bij onze service.

Casper Burkhardt

Persoonlijk vakmanschap

“Casper staat voor kwaliteit, persoonlijke aandacht en service. Zijn technische expertise is uitmuntend. Hij bezoekt met regelmaat de PIGINI fabriek om op de hoogte te blijven van de laatste technische ontwikkelingen. Topmuzikanten uit de hele wereld komen naar Twello om hun instrument te laten herstellen of stemmen. ”

Hanneke Duurland

Persoonlijk contact

Hanneke Duurland is het persoonlijke aanspreekpunt voor alle vragen die niet technisch van aard zijn.

Ze is de rechterhand van Casper om te zorgen dat alle werkzaamheden soepel verlopen binnen PIGINI.NL.

Wilt u een afspraak maken bij PIGINI.NL? Neem dan contact op met Hanneke

Accordeonatelier

Richtprijzen

Ervaring leert dat de meeste instrumenten die bij ons binnenkomen in een zeer redelijke tot goede conditie verkeren. Bepalend is hoe erg een instrument is ontstemd, of het te vochtig of te droog heeft gestaan, roestende tongen heeft…

Af en toe is een instrument er erg slecht aan toe, maar dat is zonder het open te maken al goed te horen. Handgemaakte tongen moeten vaker gestemd worden dan fabriekstongen. Iedere reparatie door ons gedaan wordt vastgelegd in een reparatielogboek.

U krijgt een rapport mee met details over de reparatie en eventuele aanbevelingen. Tarieven voor mechanisch afstellen, reparatie van een lekke balg, kapotte knoppen of toetsen, scheuren en andere ernstige schade op aanvraag.

transparant

Neem contact op

Informatie en prijsopgave

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00