Pigini

The makers

PIGINI Italy

A long tradition in innovation

Eind zestiger jaren is het begonnen. Over de hele wereld bundelden toonaangevende musici en conservatorium-docenten hun krachten. Mogens Ellegaard, de in 1995  overleden Deense accordeonist, was initiator en woordvoerder van deze groep.

Met een wensenlijst bezocht hij diverse fabrieken. Slechts één fabrikant bleek bereid tot samenwerking… en dat was PIGINI. Deze keus heeft de fabriek gebracht tot wat zij nu is.

Op 6 juni 1946 registreerde Filippo Pigini registreerde de firma “F.lli Pigini di Filippo” bij de Kamer van Koophandel van Ancona. Zijn partners waren: Adriano, Gino, Luigi en Marino Pigini.

Hun enthousiasme en de noodzaak om de kost te verdienen maakte hun bedrijf tot één van de meest dynamische op het gebied van accordeons.

Play Video
Pigini-Italy (11)

Leveringen aan musici in de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Denemarken, Argentinië, Egypte en Pakistan toonden vanaf het begin de internationale geest van PIGINI.

Het bedrijf werd vele jaren gerund door Gino Pigini die op de leeftijd van 14 jaar al een expert “vociarolo” (rietmaker) was. Hij geloofde in jonge mensen met nieuwe ideeën en de wil om te leren.

Hij vormde al snel een team van uitzonderlijke ambachtslieden, en tot op de dag van vandaag vormen zijn werk en filosofie de basis voor de topkwaliteit van PIGINI’s producten.

Zijn erfenis van vreugde, vertrouwen in de toekomst en volharding in het nastreven van hun doelen, liggen ten grondslag aan de superieure kwaliteit van de PIGINI’s instrumenten.

PIGINI performers

An ode to dutch musicians

Quality

Every instrument a masterpiece

PIGINI maakt meesterwerkjes die zich onderscheiden door de topkwaliteit van de gebruikte materialen, het design en het vakmanschap.

Ieder instrument is met zorg vervaardigd zodat het altijd dezelfde hoge klankkwaliteit bezit. Op deze manier komt PIGINI tegemoet aan de wensen van beginnende muzikanten en aan de hoge eisen van beroemde professionals.

De weloverwogen afmetingen, de bewerking van het hout, de sterkte van het vilt, de soepele bewegingen van de hefbomen, de afstelling van de veren… PIGINI smeedt alle zichtbare en onzichtbare details samen tot een instrument van wereldklasse.

Play Video

Professionals

Leading and exclusive

Vele decennia maakt PIGINI nu accordeons van wereldklasse. Dit komt door de voortdurende interactie tussen musici, docenten en PIGINI. Men bouwt hi-tech accordeons op een traditionele, ambachtelijke manier en volgens een moderne standaard.

Door altijd inventief te zijn en volop met de nieuwste ontwikkelingen bezig te zijn, is PIGINI in staat een instrument te bouwen met een geheel eigen gevoel en dynamiek. Hierdoor komt het zowel aan de overtuiging van de muziek als aan de wensen van de muzikant tegemoet.

De accordeontop van de hele wereld speelt op de nu al legendarische Mythos. De ervaring die men met de ontwikkeling van dit instrument heeft opgedaan, past men weer toe op alle modellen van PIGINI.

Pigini Nederland

Inventiveness is our strength

Ever sincs 2001 we have been the exclusive importer of PIGINI accordions in the Netherlands. Professional musicians, teachers and musicians ranging from beginners to advanced know how to find our way to us for years.

We are happy to help you choose a new instrument, but also to solve problems such as too heavy, too light or a wrong attitude. Service, maintenance, modifications, nothing can stop from finding the best solution for you. Just tell  us your wishes.

The feeling you get when playing a PIGINI cannot be captured in words. Reading is not enough, you just have to experience it.

Getting curious? Please contact us.

Item added to cart.
0 items - 0,00