NÒVA Piano

*Handgemaakte tongen

Rechterhand
47 toetsen
4 korig, cassotto (2)
15 registers, 5 + 3 (multiswitch) kinregisters

Linkerhand
58 melodiebassen
3 korig, 5 registers + octaafkoppeling

120 standaardbassen
7 korig, 5 registers + octaafkoppeling

Afmeting: 46,5 x 23,5 cm
Gewicht: 13,4 kg

 

Beschrijving

Het handelsmerk van PIGINI is voortdurend op zoek te zijn naar perfectie. Zo heeft PIGINI ooit het topmodel, de Mythos, op de markt gebracht. Het betreft een gelimiteerde, inmiddels afgeronde editie van 33 unieke exemplaren, bestemd voor en geroemd door de grootste accordeonisten wereldwijd.

En dan…
Als vervolg daarop ontwikkelde PIGINI in 2010 de NÒVA, een instrument dat staat voor een betoverend klankenspectrum en een op het lijf gegoten instrument; het resultaat van een combinatie van oude tradities en een technologisch uitgebalanceerde ergonomie.

PIGINI’s jarenlange ervaring op het gebied van klankrespons bij de diverse houtsoorten heeft geleid tot een geheel vernieuwde akoestische opbouw. De NOVA is letterlijk uit het juiste hout gesneden: mahonie, esdoorn, spar en beuk. Door deze combinatie bevatten de koren buiten de cassotto een fijne, harmonische en expressieve klank, terwijl ze binnen de cassotto nog warmer en ronder klinken.

Een geheel nieuwe serie handgemaakte tongen is ontworpen volgens de strengste PIGINI eisen. Dit nieuwe tongontwerp maakt de klanken nog dynamischer en garandeert zo een brede, expressieve waaier die moeiteloos van pianissimo tot fortissimo reikt. De gemakkelijk aansprekende tongen, een krachtige baskant, overal in het instrument is de balans aanwezig. Hierdoor ontstaat de basis voor een naadloze samenwerking tussen speler en instrument. De speler vraag en krijgt heel erg veel.

Extra informatie

Koren

, ,

Interesse of offerte?