Nieuwe CD ‘No filter’ van Ellen Zijms Saxyon

Saxofoon-accordeonduo Saxyon steekt grote meesters in een nieuwe jas en  geeft met cd visitekaartje af.  Vrijdag 10 november 2017 verscheen het debuutalbum No Filter van saxofoniste Marijke Schröer en accordeoniste Ellen Zijm, samen Saxyon. De cd omvat bekende meesterwerken van onder meer Mussorgsky, Martinu, Bach en Lutoslawski, maar dan wél gestoken in een nieuwe jas. De Nederlandse componist Ad Wammes schreef een nieuw werk voor het duo.

Saxyon is het enige actieve saxofoon-accordeonduo in Nederland. In landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië komt de combinatie vaker voor. Ellen Zijm: “De instrumenten smelten prachtig samen, maar we kunnen ook afstand nemen en daardoor meer solistisch klinken. Doordat Marijke zowel de sopraan-, alt-, tenor-, bariton- als bassaxofoon bespeelt kunnen we er voor kiezen om juist wel of juist niet in elkaars bereik te spelen. Ook de soort muziek bepaalt de klank. In oude muziek kan mijn accordeon als een orgel klinken en de saxofoon naar de hobo toetrekken. Als we werken uitvoeren van bijvoorbeeld Martinu, die meer geënt zijn op volksmuziek, dan klinken onze instrumenten ook meteen volkser. We kleuren mee met de muziek.

De cd wordt uitgebracht bij 7 Mountain Records en is vanaf vrijdag 10 november 2017 verkrijgbaar bij de cd-speciaalzaak en Bol.com. Kijk ook op www.7mntn.com.

Neem een abonnement

Nieuwsbrief

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00