Over Pigini Nederland

Inventiviteit; Dat is onze kracht!

Al sinds 2001 zijn wij de exclusieve importeur van PIGINI accordeons in Nederland. Professionele musici, docenten en musici variërend van beginners tot vergevorderden weten al jarenlang de weg naar ons te vinden. Graag zijn wij behulpzaam bij het uitzoeken van een nieuw instrument, maar ook bij het oplossen van problemen zoals te zwaar, te licht of een verkeerde houding. Service, onderhoud, modificaties, niets is ons te gek. Leg uw wensen voor en wij zoeken de beste oplossing.

Over Pigini Italië

Toonaangevend en wereldwijd exclusief

Eind zestiger jaren is het begonnen. Over de hele wereld bundelden toonaangevende musici en conservatorium-docenten hun krachten. Mogens Ellegaard, de inmiddels overleden Deense accordeonist en docent, was initiator en woordvoerder van deze groep. Met een wensenlijst bezocht hij diverse fabrieken. Slechts één fabrikant bleek bereid tot samenwerking… en dat was PIGINI. Deze keus heeft de fabriek gebracht tot wat zij nu is. Op 6 juni 1946 registreerde Filippo Pigini registreerde de firma “F.lli Pigini di Filippo” bij de Kamer van Koophandel van Ancona. Zijn partners waren: Adriano, Gino, Luigi en Marino Pigini. Filippo, met zijn opmerkelijke ondernemingsgeest en zakelijk instinct, zette zijn zonen, die net terug kwamen van het front, aan het werk in hun timmerwerkplaats die al sinds 1930 actief was. Tegelijkertijd werden de eerste accordeons gebouwd. De naoorlogse periode was een moeilijke tijd, maar de jonge broers gaven de moed niet op. Hun enthousiasme en de noodzaak om de kost te verdienen maakte hun bedrijf tot één van de meest dynamische op het gebied van accordeons. De eerste leveringen aan musici in de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Denemarken, Argentinië, Egypte en Pakistan toonde vanaf het begin de internationale geest van PIGINI.
Het bedrijf werd gedurende vele jaren gerund door Gino Pigini die op de leeftijd van 14 jaar al een expert “vociarolo” (rietmaker) was. Hij geloofde in jonge mensen met nieuwe ideeën en de wil om te leren. Hij vormde al snel een team van uitzonderlijke ambachtslieden, en tot op de dag van vandaag vormen zijn werk en filosofie de basis voor de topkwaliteit van PIGINI’s producten. Zijn erfenis van vreugde, vertrouwen in de toekomst en volharding in het nastreven van hun doelen, liggen ten grondslag aan de superieure kwaliteit van de PIGINI’s instrumenten.
Kwaliteit

meesterwerkjes die zich onderscheiden

PIGINI maakt meesterwerkjes die zich onderscheiden door de topkwaliteit van de gebruikte materialen, het design en het vakmanschap. Ieder instrument is met zorg vervaardigd zodat het altijd dezelfde hoge klankkwaliteit bezit. Op deze manier komt PIGINI tegemoet aan de wensen van beginnende muzikanten en aan de hoge eisen van beroemde professionals. De weloverwogen afmetingen, de bewerking van het hout, de sterkte van het vilt, de soepele bewegingen van de hefbomen, de afstelling van de veren… PIGINI smeedt alle zichtbare en onzichtbare details samen tot een instrument van wereldklasse.
Professionaliteit

accordeons van wereldklasse

Vele decennia maakt PIGINI nu accordeons van wereldklasse. Dit komt door de voortdurende interactie tussen musici, docenten en PIGINI. Men bouwt hi-tech accordeons op een traditionele, ambachtelijke manier en volgens een moderne standaard. Door altijd inventief te zijn en volop met de nieuwste ontwikkelingen bezig te zijn, is PIGINI in staat een instrument te bouwen met een geheel eigen gevoel en dynamiek. Hierdoor komt het zowel aan de overtuiging van de muziek als aan de wensen van de muzikant tegemoet. De accordeontop van de hele wereld speelt op de nu al legendarische Mythos. De ervaring die men met de ontwikkeling van dit instrument heeft opgedaan, past men weer toe op alle modellen van PIGINI.
Filosofie

“Kijk naar de toekomst en haal het beste uit het verleden”

“Kijk naar de toekomst en haal het beste uit het verleden”. Met dit motto treedt het PIGINI-team elke uitdaging tegemoet. PIGINI beschouwt de accordeon met hartstocht en liefde als een muziekinstrument waarbij kunst en techniek, gebaseerd op vakkennis en ervaring, even belangrijk zijn.
Ervaren…

het bespelen van een PIGINI laat zich niet vangen in woorden

Het gevoel dat je krijgt bij het bespelen van een PIGINI laat zich niet vangen in woorden. Je kunt erover lezen wat je wilt, maar je moet het gewoon ervaren… Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op via 0571 272790 of info@www.pigini.nl.
Casper en Hanneke vormen een zeer betrouwbaar team. In de jaren dat ik met ze samen heb gewerkt hebben ze altijd zeer vakkundig werk geleverd. Ook als er op korte termijn zaken geregeld moeten worden kun je van ze op aan! Reactie van een blije klant